YüK DENGELEYICI VE BULUT BILIşIM SECRETS

Yük Dengeleyici ve Bulut Bilişim Secrets

Yük Dengeleyici ve Bulut Bilişim Secrets

Blog Article

Aşağıdaki değerlerle ve myVM1 ile aynı diğer tüm ayarlarla bir VM daha oluşturmak için 1 ile seven arasında adımları izleyin:

Ağ Yük Dengeleyicinizin yanıt vermemesi durumunda Route 53 entegrasyonu, erişilemeyen yük dengeleyicisinin IP adresini hizmetten kaldırır ve trafiği başka bir bölgedeki alternatif bir Ağ Yük Dengeleyicisi'ne yönlendirir.

Yük Dengeleme, bir sunucu grubundaki birden çok sunucu arasında ağ veya uygulama trafiğinin kurallı ve verimli dağıtımı olarak tanımlanır.

Aşağıdaki olaylardan biri gerçekleştiğinde varsayılan giden erişim IP'si devre dışı bırakılır:

Bu algoritmada sunucular belirli bir sıralamaya göre işleme alınır. Web page trafikleri sıralı olarak bu sunuculara yönlendirilir.

Eğer sitede işlemler daha uzun sürede gerçekleştiriliyorsa, bu algoritmayla yük dengeleyici işlem en az bağlantıyı almış olan sunucuyu tercih eder.

Yük Dengeleyicilerin hem donanımsal hem de yazılımsal olabildiğinden bahsetmiştim. Şimdi ikisi arasındaki farklara değinmek istiyorum.

Belirli bir duruma en uygun olan farklı algoritmaları kullanan çeşitli yük dengeleme yöntemleri vardır. Bu algoritmalar trafiğin hangi backend sunucusuna iletileceğini belirleyen algoritmalardır.

Yükün tek bir sunucuda toplanmasını engelleyerek dağıtılmasını sağlar. Load balancerın yaptığı şey; trafiği kullanıcı ve sunucular arasında paylaştırmaktır.

Site sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

Sitenin yüksek oranda işleme kapasitesine ihtiyacı olduğunda da yavaşlamadan çalışmasını sağlar.

Evet, yazılım tabanlı yük dengeleyiciler de en az donanımsal olanlar kadar iyidir lakin bu konuda deneyimlediğim birtakım durumlardan dolayı şunu söyleyebilirim ki karmaşık, trafiğin yoğun olduğu, çAlright kullanıcılı ve çOkay fazla uygulamanın kullanıldığı yapılarda sanal load balancerlar bir yere kadar iyi bir çözümdür. Hatta bazı firmalar dahi

Daha Internet bir biçimde anlatacak olursak; sistemi ziyaret edenler, sunucu grubu olarak ifade edilen sunucular arasında belli bazı kurallar doğrultusunda verimli olarak ve sunucu grubu önünde yer alan yük dağıtıcı ile işi yapacak sunucular arasında eşit olarak dağıtılmakta; uygulama ile veri tabanı arasında oluşturulan yük dengeleme işlemlerini yapan sistemler “load balancer” olarak ifade edilmektedir. Bu şekilde yük dengeleme kullanımıyla sitenin performansı olumlu etkilenmekte ve verimlilik artmaktadır.

Nerede host edildiklerine bakılmaksızın, a few-tier World-wide-web ve mikro hizmet tabanlı uygulamaların performansını ve güvenliğini daha kapsamlı bir şekilde iyileştirmek için tasarlanmış Yük Dengeleyici Türleri application delivery denetleyicilerine (ADC’ler) dahil edilmiştir.

Report this page